Interview

Generiek interview met audio download

Hoe gaat het met je Frank?

Het gaat heel goed met mij. Ik sport veel. Ik zit gezond aan de goede voeding. Met het gezin gaat alles goed en carrière-matig ben ik zeer verheugd om groot nieuws aan te mogen kondigen. Zeer verheugd en enorm enthousiast mag ik aankondigen dat wij 15 maart 2024 komen met het Feestje Op Wielen.

Wat wil je precies aankondigen vandaag?

Zeer verheugd en enorm enthousiast mag ik aankondigen dat wij 15 maart 2024 komen met het Feestje Op Wielen. We gaan de AFAS Live omtoveren tot de grootste woonwagen van Nederland. Het wordt werkelijk waar een spectaculaire avond.

Wat kunnen we verwachten van jouw Feestje Op Wielen?

Alle hits komen voorbij en vele liedjes van jaren geleden tot de dag van vandaag die ik zal gaan zingen. Ook komen er gastartiesten, zowel internationaal als nationaal. Veel danseressen, een lichtshow. Te veel om op te noemen. Je moet er gewoon bij zijn!

Moeten je schoenen dan ook uit en is iedereen welkom?

Wij maken van de AFAS Live de grootste woonwagen van Nederland. Bij deze wagen mag je je schoenen aanhouden. Iedereen is welkom van jong tot oud.

Wordt Feestje op Wielen een jaarlijks evenement?

Wat mij betreft mag dit elk jaar terugkomen. Dat ligt niet alleen aan mij. Daar hebben we het publiek voor nodig. Veel enthousiasme en veel mensen die mee gaan zingen. Ik ben er niet bang voor. Ik zeg alvast tot volgend jaar!

Komen er ook gastartiesten?

Uiteraard komen er ook gastartiesten. Nationaal tot internationaal. Wie dat gaat worden, ik weet het al natuurlijk. Maar dat houden we nog even geheim. We komen er heel snel op terug.

AFAS Live heeft geen wielen. Is dat erg?

Bij nader inzien kom ik erachter dat AFAS Live geen wielen heeft.Maar die gaan we er gewoon op plakken. Het komt helemaal goed!

Kunnen we bijzondere duetten verwachten?

Ik heb in het begin van mijn carrière duetten opgenomen. Ik heb altijd nog duet wensen. Best wel een hele hoop. Er gaat absoluut een duet komen. Met wie dat gaat worden, dat gaat iedereen zien. Ik zeg gewoon koop je ticket en ben erbij!

Waarom het Feestje op Wielen?

Ik scoorde natuurlijk toen ik 19 was. Dat was in 2002. Het liedje Leef als een zigeuner. Ik trad 400 keer per jaar op. Op elke woonwagenkamp van Nederland was Frank van Etten wel te horen.
Nu jaren, jaren, jaren later bracht ik in 2017 het liedje uit Huisje op Wielen. Wat ik als eerste instantie deed voor mijn zoon Jamy. Bij nader inzien mocht ik hem toch zelf opnemen. Dat werd een grote hit. Tot de dag van vandaag horen we het op elke woonwagenkamp en zingt iedereen het mee.

Het woonwagenpubliek is mijn publiek. Alles is wel mijn publiek van jong tot oud. Alleen het woonwagenpubliek heb ik enorm veel mee. Daar ligt toch een bepaalde roots. Daar ligt mijn hart. Ik vind hun cultuur heel mooi. De saamhorigheid. Het letten op kinderen…

Ik treed dus al 22 jaar op, op alle feestjes van Woonwagen Nederland. Na 22 jaar vond ik het tijd om daar iets voor terug te doen. En om hun mooie cultuur nog breder te laten zien aan de mensen in Nederland.